vrijdag 15 juni 2012

uitwisselochtend e-cursus kleur je zinnen

Vanmorgen hielden we met een klein groepje volgers van 'kleur je zinnen' een uitwisselochtend. Het was leuk om met elkaar ervaringen en belevingen uit te wisselen. Iedereen was het er over eens dat 'kleur je zinnen' je een moment van bezinning aanreikt om bij je kern te komen. De e-cursus wordt beschouwd als een vriendelijke manier om je blik naar binnen te richten en je eigen innerlijke rijkdom en creativiteit te vinden.

Ook al reikt het programma tal van originele creatieve bezinnende opdrachten aan, toch was het er niet bij iedereen van gekomen om ook feitelijk iets te doen op creatief gebied. Redenen die voorbij kwamen: geen tijd, geen zin, het komt er niet van, maar toch...ondanks dat......het werkt enorm door in mijn leven......!!! Dat is natuurlijk precies wat ik beoog met de e-cursus. Vrijheid, blijheid, maar ook doen waar je zin in hebt en je leven meer waarde geven, meer beleving ook. Kleur je zinnen gaf hen ook zonder eigen uitwerkingen al heel veel inspiratie en voldoening. De thema's die aan bod komen geven aanleiding tot het reflecteren op jezelf en dat werkt op een dieper niveau door in allerlei heel alledaagse dingen. Of zoals een van de deelneemster zo mooi zei: ''het is de kunst om te accepteren dat alle kleuren en vormen bij je horen, ook die van het nog niet in je creatieve vorm komen''.

We kwamen tot de conclusie dat we vooral verlangen om onze creativiteit te laten stromen (omdat we hier blij van worden, het zo enorm ontspant en het zo doorwerkt op andere gebieden in ons leven), maar in ons zit soms ook een zeer kritische stem die al onze originele ideeën al in de kiem smoort. Juist voor wie uiteindelijk aan deze creatieve blokkade voorbij wil komen, zal het programma op den duur vruchten afwerpen. Hieraan vooraf gaand speelt zich heel veel innerlijk werk in de stilte af, totdat alles in jou zich naar het licht toe wil keren.

Aan het eind genoten we van de schitterende kleurrijke uitwerkingen van een van ons en trokken we nog om beurten een kaart van het Modron Vrouwenorakel.

Wil je een proefles ontvangen? Laat dan vooral je e-mail adres achter op het blog van 'kleur je zinnen'. Als je liever de actuele les van de desbetreffende week als proefles ontvangt (die misschien een iets duidelijker beeld geeft) stuur me dan ook even een mailtje met dit speciale verzoek.

Geen opmerkingen: