vrijdag 2 maart 2012

zelfgenezing

Het lichaam is de drager van de ziel, ook wel eens 'de tempel van de ziel' genoemd. Dat vind ik zo mooi klinken! Wanneer je persoonlijkheid en je ziel niet goed afgestemd zijn ontstaat er onbalans en ziekte.
Steeds meer mensen nemen zelf de verantwoording voor hun innerlijke balans en lichamelijk welbevinden. Vroeger gingen we naar de huisarts met een klacht en waren we tevreden als we met een pilletje naar huis gestuurd werden en dat was het dan. Tegenwoordig beseffen we dat ziekte ook een kans is om ons bewust te worden van de achterliggende oorzaken. Door op deze manier naar je ziekte te kijken word je je stapje voor stapje meer bewust van wie je ten diepste bent, je eigen aandeel hierin en leer je meer en meer  het liefdevol omgaan met jezelf. Met eenvoudige oefeningen en aandachtspunten kunnen veel klachten bestreden of voorkomen worden.

Er zijn op dit moment nog steeds maar weinig reguliere artsen die deze holistische principes toepassen in hun gezondsheids-praktijk. Richard Hoofs is als baanbrekend arts een van de pioniers op dit gebied. Hij combineert helingsprincipes van Oost en West op een heel begrijpelijke manier en heeft er een boek over geschreven met als titel: zelfgenezing op doktersrecept. Hij noemt de ziel het meest wezenlijke, het meest pure in jezelf. Deze kun je het best ervaren als je helemaal opgaat in het moment. Dat doe je b.v. wanneer je iets doet waar je hart naar uitgaat. Dan vallen persoonlijkheid en ziel in jou samen.

Na het bekijken en beluisteren van zijn filmpjes over zelfgenezing op de site van uitgeverij Schors, ga ik dit boek zeker lezen. Voor wie zich verder wil verdiepen: je vind hier ook 7 filmpjes met eenvoudige chakra-oefeningen waarvan hier een voorbeeld voor het basischakra.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk Jacinta, kort en krachtig, ben benieuwd naar de andere 6.

Kriebels en Krabbels zei

Je hebt van mij de Liebster Blog Award gekregen (zie: http://kleurrijkdagboek.blogspot.com/2012/03/liebster.html)