woensdag 21 maart 2012

lenteviering

Onder begeleiding van Caroline Groeneveld van Modron Vrouwencollege hebben we gisteren met een groep van 20 vrouwen Ostara, het Keltische lentefeest, midden in de natuur gevierd. Dat was een mooie ervaring. Ostara is de godin van het stralende licht, de wederkerende lente, het nieuwe leven.

Caroline heeft een vrouwenorakelspel ontwikkeld wat op deze middag feestelijk ingewijd werd. In het spel gaat zij uit van de grote cyclus van het jaar, waardoor haar werk geïnspireerd is. Ik houd van natuur inspiratie en ben een fan van orakelen, daarom wilde ik er graag bij zijn. We genoten van alle zegeningen en lekkernijen van moeder aarde, dans, muziek en samenzijn in de cirkel in de heerlijke frisse zachte buitenlucht.

Heb je ook zin om je dankbaarheid uit te spreken voor de nieuwe lente? Je kunt ook in je eentje of in kleine groepje naar buiten gaan en op je eigen manier de lente vieren. Richt een klein natuur altaartje in, met bloemen, zaden, eieren (!) en lekkernijen. Zet er een brandend kaarsje bij en spreek een gebed van dank uit aan moeder aarde of zing een zelfverzonnen lied voor al haar zegeningen die ze je altijd maar weer geeft. Geniet van het buiten zijn en smikkel ze.
hand in hand
dansen zij het loflied
voor het nieuwe begin
eten en bloemen in overvloed
geofferd aan moeder aarde
als danbaarheid voor haar
niet aflatende gunsten voor
ons wijze vrouwen

hand in hand
zongen we een lied van vreugde
in de kring gezeten eerden we
onszelf en ons' moeder
ons' scheppende bron
van kracht en leven
kwam vandaag weer
tot leven

Geen opmerkingen: