woensdag 29 februari 2012

open innerlijke deuren


 
Het boekje ''open innerlijke deuren' van Eileen Caddy ligt inmiddels al weer 20 jaar op mijn nachtkastje. Vele jaren lang sloeg ik het voor het slapen gaan even open en vond ik veel herkenning en bemoediging voor mijn innerlijk leven. Het is een heel bijzonder jaarboekje met voor elke dag van het jaar een geinspireerd geschreven stukje tekst van 'haar god binnenin' over spirituele waarden, liefde, vreugde, dankbaarheid en eenheid. Zoals Eileen in het voorwoord schrijft: 'heel zacht en liefdevol herinner ik je steeds weer aan de dingen die er werkelijk toe doen in het leven, totdat ze uiteindelijk een deel van je worden en leven en bewegen en wezenlijk worden'.


Eileen Caddy is de initiatiefneemster van spiritueel centrum Findhorn in Schotland en heeft meer bijzondere boeken op haar naam staan, die ik graag bij tijd en wijle even open sla om me door haar te laten inspireren.

Vandaag is het schrikkeldag, 29 februari 2012, een dag die eens in de vier jaar voorkomt. En ja, ook deze dag komt in het boekje van Eileen voor. Lees mee:

Iedere ziel moet zich zo nu en dan terugtrekken van de wereld om de vrede te vinden die alle verstand te boven gaat. Iedere ziel heeft het nodig z'n evenwicht te vinden en dat kan alleen gebeuren in vrede en stilte. Wanneer dat innerlijke evenwicht eenmaal gevonden is, kun je overal gaan en alles doen zonder dat uiterlijke chaos en verwarring je op welke manier ook raken. Geniet je ervan om stil te zijn, voel je je prettig in de stilte? Of maakt het je onrustig wanneer je jezelf in de stilte vindt en verlang je naar geluid en actie om je heen? Wil je altijd bezig zijn met dingen te doen en vind je het moeilijk je lichaam en gedachten tot stilte te brengen? Er zijn miljoenen zielen in de wereld die stilte niet kunnen verdragen, zij moeten altijd geluid en actie om zich heen hebben. Ze zijn rusteloos van binnen en van buiten. Ik zeg je, momenten van vrede en stilte zijn erg kostbaar in een verwarde wereld. Zoek ze, vind ze en blijf in ze.

Na vele jaren vind ik dit boekje nog steeds een echte aanrader, voor jezelf of om iemand cadeau te doen.

Geen opmerkingen: