donderdag 26 april 2012

ziele-tijd

Gisteren was ik bij een lezing/workshop met de titel 'de ziel als spiegel' van 'boekenpad'. Het was een mooie inspirerende avond in het Stadspastoraat in Arnhem (centrum voor bezinning en ontmoeting).

De ziel is ongrijpbaar.
Ze is ver weg, maar ook heel dichtbij, ze is niet tastbaar, maar wel voelbaar. 
"Ze is de adem die alles doorademt", zei iemand zo mooi.
Iets is vol bezieling, we zijn zielsgelukkig of we lopen met de ziel onder de arm en vinden iemand zielig. Allemaal uitdrukkingen die aangeven dat de ziel kan stralen en het nodig heeft om gevoed te worden.

Ieder mens beschikt over een ziel.
Het is ons innerlijk licht van waaruit we de schoonheid van het leven en de liefde voor al wat leeft kunnen voelen en uitdrukken. Je ziele-licht kan sterk stralen, maar ook op een waakvlammetje staan. We kennen een persoonlijke ziel, maar ook een universele ziel.

De ziel lijkt zich over de tijd uit te spreiden. Om de ziel te kunnen beleven hebben we rust nodig. In de tijdloosheid ervaren we de ziel. In onze drukke wereld, waarin de kloktijd vooral telt, is de ziel een ondergeschoven kindje. We raken steeds meer ontzield, terwijl de behoefte aan bezieling evenredig groot toeneemt. We verliezen daarmee het gevoel voor betekenis en medemenselijkheid van alles wat we doen en beleven.

Hoe meer mensen de ziel voeden, hun hart volgen, goed doen, hoe beter de wereld wordt.
Daarom nodig ik je uit uit de kloktijd te stappen en in je innerlijke tijd te wonen. Door contact te maken met je creatieve bron van kracht en wijsheid kan het beste in jou naar boven komen. Luister wat vaker naar de stilte in jezelf en geef op jouw geheel eigen manier uitdrukking en vorm aan een bezield leven. Creativiteit, de natuur, een moment van bezinning, zijn bij uitstek ingangen om dit aan te ervaren en die ik in de activiteiten van Studio Zafaran gebruik om deze voelbare laag van de ziel te voeden.

"De grootste afstand is die van 45 cm, de weg van hoofd naar hart", werd er gisteravond gezegd, en ook: 'de ziel maakt gebruik van de verbeelding''.

Mag ik je uitnodigen om deze afstand in kleine stappen te overbruggen?
Heb je zielzorg nodig?
Wil je je bezieling in je leven vinden?
Heb je behoefte om bij tijd en wijle je ziel te voeden, door even iets buiten de tijd te doen?

Ik hoop dat je dan de weg naar Studio Zafaran in Oosterhout (Gld.) weet te vinden.Neem de tijd om te luisteren
naar wat zonder woorden wordt gezegd.
Neem de tijd om te gehoorzamen aan de wet
die te subtiel is om te worden vastgelegd.
Neem de tijd om te eren wat onnoembaar is.
Neem de tijd om te versmelten
met wat geen vorm heeft.

Lao Tse

vlinderen - Jacinta

1 opmerking:

www.hetjuwelenboek.blogspot.nl zei

Prachtig! Om me weer even aan op te laden.