dinsdag 24 april 2012

poppetjespret

Wat hadden we gisteren een lol, mijn vriendin I. en ik.
Regelmatig spreken we een inspirerend dagje met elkaar af. We trekken een kaart (orakelen), delen waar we tegenaan lopen in ons leven, we wisselen kleurrijke creatieve en spirituele ideeën uit en vaak doen we ook iets samen op dat gebied.

Dit keer kwam er een leuk spontaan idee in ons op.
We hadden het over het tekenen van poppetjes, mensfiguurtjes. I. had een heel speels figuurtje getekend, waar ze nog van alles mee van plan is. Het goed tekenen van een mensfiguurtje is een klus op zich. Daar kun je je natuurlijk altijd nog eens op toeleggen. Maar dit keer dachten we: het is misschien veel fijner om helemaal niet zo je best te doen om waarheidsgetrouw te tekenen. Heel spontaan van binnenuit jouw figuurtjes op papier zetten werd de uitdaging.

We pakten ieder een wit A4 vel en tekenden daar ons poppetje op. Telkens als we iets getekend hadden gaven we dat aan de ander door. We gaven het poppetje van de ander een stem of naam en vulden het, als reactie en variatie hierop, aan met ons eigen figuurtje. Zo gingen we een aantal keren heen en weer. We schaterden het uit van het lachen om de gekke, soms banale dingen die zich voordeden. Later schreven we beurtelings er ook nog een zin tussen, waardoor het geheel een soort van verhaaltje werd. Toen onze schatertranen wat gedroogd waren, hebben we als kleine kinderen nog lekker zitten kleuren.

Dit is echt een creatief recept om uit je comfortzone of creatieve blokkade te komen! Bovendien geeft het een heerlijk ontspannen gevoel, waarbij alle zorgen en stress van je afvallen. Moet je echt eens proberen. Je kunt het ook heel goed in je eentje doen, maar samen lachen is natuurlijk veel leuker.

Succes verzekerd!!

Geen opmerkingen: