maandag 25 maart 2013

vrouw zijn in een mannenwereld

De afgelopen dagen volgde ik een inspirerende driedaagse training ''journey into the feminine being'' waarbij we vanuit aura-soma en kleur een reis maakten in de vrouwelijke manier van zijn. We verbonden kleuren aan ons eigen lichaam, aan onze innerlijke man en vrouw en aan onze oorspronkelijke (ziele-)talenten.

Kleuren 'spreken' een universele taal die zowel op onbewust als bewust niveau gevoeld kan worden. Stap voor stap kregen we via kleur en speelse opdrachten nieuwe inzichten en bewustzijn over het vrouwelijke in ons en kwamen zo nog meer thuis in onze ware aard.


Een vrouw is vanuit het stereotype gezien gevoelig, kwetsbaar en ontvankelijk. Ze wil zich echter ook haar mannelijke kracht toe-eigenen en uitdrukken. Daarmee wordt ze een evenwichtig mens.

Bij veel mannen en vrouwen ontbreekt het vrouwelijke in zichzelf. We hebben ons in onze snelle en jachtige leventje vooral geïdentificeerd met onze daadkrachtige expressieve kanten waardoor onze ontvankelijkheid in het gedrang komt. Zo verleren we te voelen en ons af te stemmen op onze innerlijke behoeftes. We gaan hierdoor steeds maar weer over onze grenzen heen en nemen veel te weinig tijd voor ontspanning en rust. Dit is een van de redenen waarom veel vrouwen in een burn-out terecht komen. Ze staan zo onder druk om te presteren en te zorgen, dat ze vergeten om voor zichzelf te zorgen en ruimte te maken voor de zachte kant in zichzelf. 

Het is belangrijk dat we beide polen, zowel de expressieve als de ontvangende als mens in onszelf integreren. Dat we ons vanuit ons ware midden verbinden met onszelf en de ander, hierbij bewust van de beide polen in onszelf.


Lenne Gieles heeft met haar boek 'thuis' een waar pareltje geschreven.
Haar boek ligt al geruime tijd naast mijn bed en ik herlees er heel regelmatig in. Ik kan het je van harte aanbevelen als je op zoek naar de diepere lagen van je zijn, naar je essentie en hoe je je dit in je dagelijks leven kunt vormgeven. Lenne heeft het hele proces van thuiskomen in je ware aard (integratie van je beide delen) en leven vanuit je oorsprong schitterend verwoord. Zowel voor mannen als vrouwen heel erg boeiend. Leuk om niet alleen iets van haar te lezen, maar haar ook in levende lijve te zien vertellen.

Zoals in onderstaand interview waarbij ze dieper in gaat op man/vrouw/relatie/verbinding/integratie. En ja, dat roze jasje en witte truitje van haar kleurt natuurlijk helemaal goed bij de roze/rode/heldere aura-soma flesjes zoals op de bovenste foto te zien is.

Vrouw zijn in een mannenwereld, het is een hele klus. Maar we kunnen leren om steeds dichter bij onszelf te komen en ontdekken wat we nodig hebben om als vrouw lekker in ons vel te zitten.

Heb je teveel van jezelf gevraagd? Ben je je grenzen al voorbij gegaan?

Via een aura-soma kleurconsult wordt je op een kleurrijke manier duidelijk wat jij nodig hebt om je innerlijke balans weer te hervinden. Je ziel communiceert via kleur en laat het je door je kleurkeuze haarscherp weten.

Maak gerust een afspraak voor een aura-soma kleurconsult.

Geen opmerkingen: