dinsdag 10 januari 2012

brief met een ziel

Helaas, we doen het niet veel meer, elkaar handgeschreven brieven en kaarten sturen.
Maar een heel persoonlijke brief of kaart sturen en ontvangen is iets wat mij heel erg blij maakt en met mij waarschijnlijk vele anderen. In het digitale tijdperk communiceren we voornamelijk nog via de pc en mobiel. Wat een armoede eigenlijk dat we nog zo weinig echt schrijven. Laten we vooral ook de handgeschreven correspondentie in ere houden!

Soms heb je een aanleiding nodig om een kaart of brief te sturen. Zoals wanneer je iemand wilt bemoedigen bij ziekte, tegenslag of wanneer er een dierbare is overleden. In dit soort situaties kan het heel fijn zijn om iemand een kleurenwens in briefvorm te schenken. Dit doe je door je van te voren af te vragen welke kleuren je verwacht dat de ontvanger nodig heeft/welke kleuren hem/haar goed zouden doen in de betreffende situatie. Elke kleur heeft een andere werking op je gemoed. Ook zonder specifieke kleurenkennis kun je invoelen wat een bepaalde kleur voor iemand betekent. Zo vormt niet alleen jouw persoonlijke tekst een hartverwarmende boodschap maar werken de kleuren ook nog eens extra mee om deze boodschap kracht bij te zetten.

Wat de aanleiding ook is bij jou om zo'n brief te schrijven, maak er eens iets heel persoonlijks van. Dat is niet alleen leuk voor jezelf om te doen, maar voor de ontvanger ook echt inspirerend om te krijgen.

Mijn 'brief' vormde zich zo:
Met vloeibare acryl maakte ik op papier wat kleurvlakken in de kleuren rood en geel. De vlekken liet ik wat heen en weer op het papier uitvloeien. Daarna voegde ik er nog wat goudkleurig acryl aan toe.


Op de nog natte verf maakte ik een afdruk op een ander vel. Hier was al wat minder kleur op te zien, maar nog genoeg om op door te gaan. Dit papier liet ik drogen en gebruikte ik als ondergrond voor een speciale brief aan iemand. In de vlekken zag ik twee mensfiguren. Bij toeval ontstond er tussen de figuren een mooie goudkleurige vlinder. Aan de onderkant zag ik een warm vuur in het oranjerood. Deze beelden ontstonden in de afstemming op degene voor wie ik de 'brief met een ziel' bedoelde en zette ik met fineliner en enkele kleurpotloden nog wat aan. Later schreef ik er een persoonlijk verhaal in. 

Hier zie je de bovenkant van de brief. 
Een heel leuk idee om zelf eens te gaan proberen. 
Ik durf te wedden dat je brief goed ontvangen wordt.

2 opmerkingen:

vlasje zei

Je geeft me weer inspiratie!! Dank!!!!!

Jenny de Bode zei

Prachtig Jacinta, dit soort afdrukken hebben altijd een soort magie die in het origineel nog verborgen is.