donderdag 5 september 2013

geef kleur aan je verbeelding


spelen

spelen is van zwart naar wit durven gaan
en alle kleuren er tussenin
voluit durven beleven

Jacinta


Laten we spelen en kleur geven aan onze verbeelding.

Onlangs heb ik weer zo'n leuke Flexa verffolder in handen gehad, die aanleiding werd tot spelen in mijn kunstzinnig dagboek. De tekst op de pagina herinnerde me weer aan het kind in mezelf, dat eigenlijk niks liever doet dan spelen met kleur, beeld en woord (en in de natuur vertoeven) en daar ook nog regelmatig te weinig tijd voor neemt. Volwassen zijn is vaak zo'n serieuze aangelegenheid.....

Probeer het zelf eens:

Plak een aansprekende pagina uit een tijdschrift of folder in je kunstzinnig dagboek of op een vel papier. Laat het iets zijn wat op het moment van doen je aandacht vangt, belangrijk voor je is, je iets te zeggen heeft, waar je een goed gevoel bij krijgt. Dat kan echt van alles zijn, afhankelijk van wat op dat moment bij jou aan de orde is in je leven. Bij mij was dat de tekst ''let's play en geef kleur aan je verbeelding''.

Ga er met een lekker kleurtje overheen, eentje waar je heel erg blij van wordt. Acrylverf leent zich hier heel goed voor maar iets anders wat je in huis hebt liggen kan natuurlijk ook. Bij mij was dat in dit geval geel. Een heerlijk uitdagende plaatsbepalende kleur, die echt het blije kind in mezelf wakker maakt.

Laat je verbeelding de vrije loop gaan op de pagina. Kleur, durf, creëer. Uit jezelf en volg je hart (laat dit nou net in mijn uitgezochte pagina staan). Blijf in de creatieve stroom, d.w.z. blijf gewoon doorgaan met je impulsen volgen. Houdt delen van de originele afbeelding open die je nog graag wilt blijven zien en laat je associatie op de afbeelding of tekst terwijl je schildert/tekent/schrijft de vrije loop gaan. Als je dit doet komt er ruimte vrij in jezelf, raak je uit je hoofd en kan je hart zich laten spreken. Geef hier ook uitdrukking aan door een tekst op te laten komen en te schrijven die op dat moment door je heen speelt.

Geniet van het proces.

En dan: 
Zie het resultaat onbevooroordeeld aan en laat je raken door de kleuren en de boodschap in je werk. Doe er je voordeel mee in je dagelijks leven.geef kleur aan je verbeelding

gewoon maar doen
het plezier van creëren
in het moment iets maken

gewoon maar doen
en zien wat er van komt
een moment voor jezelf

tijd en aandacht voor wat
er van binnen bij je leeft

door niets of niemand
in beslag genomen worden

zomaar creatief zijn
jezelf uiten en je hart volgen

spelen
een heel groot kind durven zijn

Jacinta


En, mocht er iets uit je handen komen na het lezen van dit bericht, leuk als je me een foto stuurt van je werk. Het kind in mij houdt van delen!!!

Geen opmerkingen: