dinsdag 22 oktober 2013

kleurentrend van 2014

Ieder jaar richten trendwatchers zich op de kleurtrends voor het nieuwe jaar.
Voor het jaar 2014 is het een kleur die het midden houdt tussen een harmonieus groen en een rustig blauw. Dan komen we in het turquoise gebied en deze kleur heeft de naam Teal meegekregen, in het Nederlands simpelweg blauwgroen genoemd.

Kleurtrends vormen altijd een afspiegeling van wat er in de maatschappij als zodanig leeft.
Aan de trendkleur van 2014 worden de woorden ''humaan, introvert, verborgen, bescheiden, introspectief"' gekoppeld. Ik vind het wel interessant om te zien, dat we door de trendwatchers nu uitnodigt worden om in tijden van crisis en versobering wat meer bij onszelf naar binnen te gaan en ons af te stemmen op de energie van het hart (groen) en de stilte (blauw) in onszelf.

Nadat we jarenlang gedacht hebben dat het geluk buiten onszelf lag, en hierbij op allerlei manieren veel te veel naar buiten gereikt hebben, leren we steeds meer zien dat we het ware geluk kunnen vinden in de eenvoud van de verbinding met het kloppende hart in onszelf.
Door rust in ons leven te brengen komen we in resonans met ons hart waar we de harmonie vinden die alle stormen in en om ons heen tot bedaren kan brengen.

Dit komt niet alleen onszelf maar heel de maatschappij ten goede.
Zo werkt kleur van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten.
                                                                       

Geen opmerkingen: