vrijdag 25 oktober 2013

in de ban van de blauwe winde

Wist je dat bloemen en de energie van bloemen je van alles kunnen spiegelen in je leven? 
En dat je hun kracht kunt vangen in bloesemremedies? Deze ondersteunende kracht van bloemen kun je inzetten bij het hervinden van je innerlijke balans. 

Dokter Edward Bach deed dat al ruim 80 jaar geleden en vele mensen hebben zijn voorbeeld inmiddels gevolgd. Met de Bach remedies werk ik graag. Ze hebben mij en anderen al veel inzichten en hulp geboden op kritieke momenten van groei en ontwikkeling.

blauwe winde

Zo onderweg in je leven door een bloem geraakt worden heeft je natuurlijk ook wat te zeggen. Let maar eens op haar kleur, geur en verschijningsvorm. Dit alles kan een spiegel voor je zijn en je kracht geven.

Dit jaar bloeit de blauwe winde voor het eerst in onze tuin en gisteren raakte ik weer eens helemaal in de ban van haar. Ik vind haar betoverend, zowel in kleur, vorm en groeiwijze. Wat een genot om te bekijken hoe zo'n teer bloemetje zich vanuit geslotenheid helemaal opent naar het herfstlicht. Vanuit een cirkelbeweging ontvouwt ze haar tere lichte hart naar buiten. In helderblauw met wat roze, als een waar kunstwerk, laat ze zich zien. En na hooguit een dag trekt ze zich terug in haar blauwe kleurenpracht en verdwijnt ze in een zachtroze weer terug naar het niets.

Op internet vond ik een mooie beschrijving bij de helende kwaliteit van de blauwe winde.
Het verhaal stemt aardig overeen met mijn eigen beleving.

blauwe winde
Deze bloem die in de vroege morgenzon bloeit, helpt de ziel uitgerust te ontwaken voor frisse ritmes en nieuwe perspectieven. De energie van de bloem doet aan als elfenenergie (‘Tinkerbell’) en wekt  als met een toverstafje alle slapende liefdes- en levenskracht, vreugde en dankbaarheid in ontroering tot leven. Ze doet dat in alle rust en (mentale) ruimte en maakt een verbinding met de natuurrijken van Moeder Aarde. Ze brengt de focus (terug) in je hart, ook aan de achterkant en laat het veilig zijn om emoties te ervaren. (Iemand zei dat het wortels gaf aan haar hart.)

Blauwe Winde kan gebruikt worden bij onvermogen om volledig in het lichaam te zijn en helpt bij het ontwennen van verslavende gewoontes. Gebruik haar bij rusteloosheid, zenuwachtigheid en grillige energie, maar ook als je een katerig gevoel hebt en nergens zin in hebt  (geen contact kunt maken met de scheppende kracht van je Ziel). Ook bij vermoeidheid na ‘hard werken’ brengt Blauwe Winde je weer in balans en laadt m.n. het etherisch lichaam op. Laat zachtheid toe.

Welke bloem vangt op dit moment jouw aandacht? 
Door welke kleuren en geuren word je geraakt? 
Wat valt je op aan deze bloem? 
Heeft ze iets bijzonders?
Herken je hierin iets van jezelf?

Het zou me niet verbazen wanneer die bloem waar je hart naar uitgaat ook meteen een helper voor je is. Een remedie voor het thema dat in je speelt en waarbij je wel wat aanmoediging kunt gebruiken. Alleen al door je zo aandachtig al kijkend met haar te verbinden, kan ze haar helende kwaliteiten aan je afdragen. En ben je in de gelegenheid om een remedie van haar te bemachtigen of te maken, dan zal dat zeer zeker zijn positieve uitwerking hebben.


blauwe winde, nog in de knop

een voorzichtig openen en sluiten
van bovenaf

zijaanzicht

in het hart, later op de middag

Geen opmerkingen: