vrijdag 28 oktober 2011

beeld van de expositie

Afgelopen weekend, 22 en 23 oktober 2011, hield ik mijn expositie 'beelden van de ziel' in de Dorpsschuur in Lent/Nijmegen. We hadden heel mooi zonnig weer en tal van mensen hebben zich te goed gedaan aan de kleurrijke beelden en viltwerken. Ik kreeg heel veel positieve reacties, er hing een hele fijne rustige sfeer. Mensen waren geraakt door de heldere en sprankelende kleuren, de schoonheid van de beelden en teksten, ze gingen er echt voor zitten om alles op zich in te laten werken en schreven mooie ontroerende berichtjes in mijn gastenboek. 

Het meest werd ik geraakt door wat de 8-jarige Anne aan levenswijsheid schreef. Ze kreeg van mij als cadeautje hiervoor haar mooiste schilderijtje via de post toegestuurd. Daar was ze heel erg blij mee. Het schilderijtje hangt nu boven haar bed te pronken.Kon je niet bij de expositie zijn, maar ben je wel benieuwd hoe dat er allemaal uitzag?. Hieronder vind je wat sfeerplaatjes en tref je ook de tekst die ik uitdeelde op de expo zelf.


Ik geef je op deze expositie een kijkje in mijn binnenwereld van de afgelopen jaren. Het zijn mijn innerlijke ontwikkelingen en zielenroerselen intuïtief weergegeven in kleur, beeld en woord. Het betreft schilderijen in gemengde techniek maar ook kleine aquarellen, beelden,  vilt-werk en vanuit de bron geïnspireerde teksten. 

Mijn werk gaat over universele levensthema’s zoals geboorte, leven en dood, kwetsbaarheid en kracht, vanuit het perspectief van de ziel. Ik beschouw mijn werken als helende kunst.  De prachtige kleuren en fijne materialen zijn voedsel en heling voor mijn ziel en het kijken ernaar reikt mensen een boodschap van licht, vertrouwen en liefde. Inspiratie stroomt door me heen en ook in het schrijven van de teksten laat ik me leiden door een contact vanuit mijn hogere zelf/mijn innerlijke stem. Ik ben elke keer weer verrast naar de mooie helende boodschap die ik van hieruit aangereikt krijg. Het voelt als belangrijk om deze inspiratie niet alleen voor mezelf te houden maar ze uit te dragen naar de buitenwereld, voor heling en bewustwording.

Een deel van de expositie betreft de verwerking van mijn ‘verloren tweelinghelft’. Begin dit jaar ontdekte ik via strijd met mijn zoon en m.b.v. kinesiologie dat ik van een tweeling ben (en hij ook), maar dat mijn tweelingzusje al vroeg in de buik het niet gered heeft. In therapie en door kunstzinnige verwerking vielen voor mij later veel dingen op zijn plaats. Dit verlies komt bij 1 op de 8 á 10 zwangerschappen voor en heeft vaak vergaande consequenties voor de overlevende helft. (zie informatie op tafel) Veel mensen hebben onderhuids met deze problematiek te maken maar zijn zich hiervan nog niet bewust. Door met mijn persoonlijke ervaring naar buiten te treden hoop ik aan dit onderwerp meer bekendheid te geven.  

Het boek: ‘het drama in de moederschoot’ / Austermann gaat uitgebreid in op dit verlies, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe dit te helen. www.zelfzijn.nl

1 opmerking:

Makkie zei

Wat een ontzettend lief briefje bij dat ene schilderij!
Hartelijks