zaterdag 25 januari 2014

een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Er is geen grens aan ons voorstellingsvermogen en met onze creativiteit kunnen we telkens nieuwe vormen scheppen. Vormen die er eerst niet waren en via ons verbeeldingsvermogen tot realiteit komen.

Dat kan ik het klein, door wat te krabbelen op papier, maar ook in het groot door iets te creëren wat er voorheen niet was. Door het volgen van je verlangen schep je deze nieuwe vorm. De kracht van je verlangen leidt uiteindelijk tot deze nieuwe vorm.

Door te tekenen, te schilderen of te schrijven op papier (of welke vorm van creativiteit dan ook) geef je uitdrukking aan wat er in je leeft. Dit is je vermogen om dat wat zich binnenin je bevindt naar buiten te brengen, te creëren.

Het is een scheppend kunstzinnig gebaar van waaruit het nieuwe ontstaat. Iedere nieuwe creatie is als een geboorte en ontstaat vanuit het niets (het al), de leegte, het vormloze van waaruit vorm gestalte krijgt.


Nieuw voor mij was deze bijzondere vorm van tekenen, al dansend met elkaars schaduw. Met kleurrijke beelden op de achtergrond en door muziek begeleidt, wordt een heel verhaal verteld. Ik voelde een en al verwondering over de schoonheid van ons creatieve vermogen bij het kijken naar dit filmpje.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!


Geen opmerkingen: