zaterdag 31 maart 2012

bidden

Het doel van bidden is niet
om God van gedachten te doen veranderen,
want Hij weet altijd dat het jou eigenlijk
aan niets ontbreekt
en dat jij alles verdient te krijgen.
Het doel van bidden is om jou
van gedachten te doen veranderen,
zodat jij kunt zien door de ogen van God.

Alan Cohen

inspiratie


- ladder naar twee werelden -



donderdag 29 maart 2012

creatief solliciteren



Het valt in deze tijd niet mee om aan een betaalde baan te komen (en dan ook nog eentje waar je hart naar uitgaat en op jouw niveau) zeker als je wat ouder bent schijnt het moeilijk te zijn. Als je echt graag een baan wil of nodig hebt, red je het niet meer met alleen een geschreven brief. Mensen verzinnen tegenwoordig in het digitale tijdperk allerlei nieuwe creatieve mogelijkheden. Vandaag viel mijn oog op wat 'men' verzint om 'aan de bak' te komen, ook wel het nieuwe solliciteren genoemd.

Mocht je werkzoekend zijn en het wil maar niet lukken, vind je hier vast meer creatieve ideeën.
Ik was ook erg gecharmeerd van de site van Annemarie Appelman. Met haar ludieke internet actie heeft zijn uiteindelijk wel haar droombaan weten te bemachtigen.

woensdag 28 maart 2012

de kunst van leven

Het leven is een kunst, een kunst van vallen en weer opstaan, een kunst van meer mens worden, voluit mens durven zijn. Iedere dag vraagt een andere 'kunst' van mij, een kunst om me steeds beter uiteen te zetten met de kunst van leven. 

Vandaag gaf ik woorden aan de kunst van leven zoals ik die nu beleef.
Het is fijn om hier bij tijd en wijle woorden aan te geven.
Dat deed ik door heel spontaan, zonder erbij na te denken, wat woorden op te laten komen.

Welke kunst van leven beoefen jij op dit moment? 
Laat gerust je reactie achter. 


het leven voluit leven
is een hele kunst
met kunst en vliegwerk
kom je er niet

de kunst van leven vraagt van je
om je helemaal over te geven
om bij alles wat zich voordoet
vol aandacht aanwezig te zijn
het hart open te stellen
voor iedere nieuwe impuls
die zich in jou kenbaar maakt

het is een hele kunst
om niet op de rem te trappen
om niet achteruit te deinzen
om niet op hol te slaan
teveel vooruit te denken

de kunst van leven is
de kunst om in 't midden
te balanceren bij al wat is
en daarbij jouzelf
in ere te houden

Jacinta

dinsdag 27 maart 2012

schrijven en yoga

Geertje Couwenbergh, die zichzelf ook wel de Potential Buddha noemt, heeft het boek ''Zin'' geschreven. Toen mijn creatieve schrijfproject 'kleur je zinnen' al ten einde was kwam ik haar boek tegen in de bieb. Geboeid door de titel, waar bij toeval toch ook het woordje 'zin' in voorkwam, las ik het vluchtig door. Misschien wilde ik me niet te veel van de wijs laten brengen door haar geschrijf. Het werkte voor mij in die periode toch het krachtigst om naar mijn eigen ingevingen en inspiraties te luisteren.

Waar het bij haar vooral om schrijven gaat, is bij mij het schrijven meer ondergeschikt aan alle andere creatieve werkvormen om tot bezinning en beleving te komen. Als je van schrijven houdt vind je het vast leuk om haar boek te lezen. Wil je liever schrijven in combinatie met allerlei andere creatieve werkvormen? Dan is mijn creatieve thuiscursus 'kleur je zinnen' vast iets voor je. Twijfel je of het iets voor je is of wil je graag een ervaring opdoen van een weekprogramma: vraag geheel vrijblijvend een proefles aan.

Sinds kort maakt Geertje van schrijven en yoga een wel heel bijzondere combinatie.
Ze noemt het wroga en geeft het samen met een yoga docent.
Kijk hier naar het filmpje over wroga en lees een interview met haar over haar boek.

zaterdag 24 maart 2012

transformatiekracht

Een man zat op een zonnige middag rustig te genieten in zijn tuin. Zijn oog viel op een cocon, waar net wat beweging in kwam. Er verscheen een kleine opening in de cocon en een vlinder probeerde met veel moeite zijn weg naar buiten te vinden, door dat kleine gaatje heen.
Tot verwondering van de man was de geboorte van de vlinder een niet zo gemakkelijk proces. De vlinder was nu al anderhalf uur bezig om te proberen uit de nauwe opening te komen. Hij raakte daardoor vrijwel uitgeput, want hij deed plotseling helemaal niets meer.

vlinderkind met carnaval - Jacinta
De man kreeg mededogen met de arme vlinder en liep zijn keuken in, op zoek naar een schaar. Toen hij terugkwam met de schaar, zat de vlinder nog altijd in het cocon, wachtend op wat nieuwe energie.
De man knipte de rest van de cocon weg; nu kon de vlinder zich moeiteloos bevrijden. Met een schok stelde de man echter vast, dat de vlinder een gezwollen lijf en verschrompelde vleugels had! Hij zag hoe de kreupele vlinder over de grond strompelde en hij wachtte vergeefs op het spreiden van de vleugels.

Wat bleek? In zijn medelijden had de man niet beseft, dat het nauwe gaatje de wijsheid van de natuur voorstelde. De vlinder wordt namelijk gedwongen zich door een klein gaatje te wurmen, omdat daardoor de levenssappen vanuit het lijf in de vleugels worden geperst. Het moeilijke geboorteproces was precies wat nodig was voor de vlinder.

Ook menselijke transformatie gaat over een nauw en steil pad.
We zouden vaak wel willen, dat iemand ons zou bevrijden van onze beperkingen en uitdagingen. Maar.. raad eens?

Uit: Kun je een rups leren vliegen?
J. Bommerez en K. van Zijtveld

vrijdag 23 maart 2012

programma maart/april/mei 2012

Er zijn enige wijzigingen in het programma van maart/april/mei. Aangezien er op dit moment met het publiceren van nieuwe berichten op mijn website problemen zijn, geef ik jullie op mijn blog hier even weer het laatste nieuws.

De creatieve e-cursus (thuiscursus) KLEUR JE ZINNEN is afgelopen week met 5 enthousiaste vrouwen van start gegaan. Heb je ook zin om hier aan mee te doen en de lente vol creatieve inspiratie en kleurrijke bezinning in te gaan? Je kunt op ieder moment van het jaar inschuiven/meedoen. Vraag vrijblijvend de proefles aan en kijk of het iets voor je is. Lees er hier meer over.

Je kunt je nog steeds opgeven voor de:
Gastworkshop: de kracht van beer en bloem.
Op donderdag 12 april 2012, van half 10 tot half 1 komt Dorothee Helmert een gastworkshop in mijn atelier verzorgen. Zij maakt samen met kinderen haar eigen bloemenremedies en heeft een praktijk voor ouder/kind begeleiding, methode fluisterkind en dans. Een workshop waarin je spelenderwijs via de Berenholremedies kennis maakt met de betekenis van o.a.: bloemen, vogelzang, sneeuw en beer voor een dieper, vrijer, blijer, krachtiger en zachter leven; een leven met speelruimte voor de ongekende wijsheid van het kind in jezelf. Van harte welkom!€ 35 incl. 1 flesje Berenholremedie. Opgave loopt via mij.




Er zijn nog enkele plekken vrij voor de:
KLEUR JE BALANS CURSUS
Er start weer een nieuwe cursus op woensdagochtend. Data: 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2012, m.b.v. aura-soma, intuitief schilderen en creatief schrijven, vormgeven aan wat er in je leeft en steeds meer in je kracht komen. zie ook: kleur je balans max. 4 tot 6 personen. Kosten 175 euro, incl.

nieuwe veranderde data 
2-DAAGSE KLEUR JE BALANS CURSUS
Woon je niet in de buurt van Arnhem/Nijmegen en wil je wel graag de 'kleur je balans' cursus volgen, zonder al te veel reisbeslommeringen? Ik bied nu ook een 2-daagse aan. Op vrijdag 11 en vrijdag 18 mei van 10 tot 5 uur. Kosten: 175 euro, incl.




Het workshopprogramma voor juni/juli van dit jaar komt binnenkort nog op de site te staan.

Wil je met een eigen groepje een workshop volgen?
Op aanvraag ga ik graag op jullie wensen in.

woensdag 21 maart 2012

lenteviering

Onder begeleiding van Caroline Groeneveld van Modron Vrouwencollege hebben we gisteren met een groep van 20 vrouwen Ostara, het Keltische lentefeest, midden in de natuur gevierd. Dat was een mooie ervaring. Ostara is de godin van het stralende licht, de wederkerende lente, het nieuwe leven.

Caroline heeft een vrouwenorakelspel ontwikkeld wat op deze middag feestelijk ingewijd werd. In het spel gaat zij uit van de grote cyclus van het jaar, waardoor haar werk geïnspireerd is. Ik houd van natuur inspiratie en ben een fan van orakelen, daarom wilde ik er graag bij zijn. We genoten van alle zegeningen en lekkernijen van moeder aarde, dans, muziek en samenzijn in de cirkel in de heerlijke frisse zachte buitenlucht.

Heb je ook zin om je dankbaarheid uit te spreken voor de nieuwe lente? Je kunt ook in je eentje of in kleine groepje naar buiten gaan en op je eigen manier de lente vieren. Richt een klein natuur altaartje in, met bloemen, zaden, eieren (!) en lekkernijen. Zet er een brandend kaarsje bij en spreek een gebed van dank uit aan moeder aarde of zing een zelfverzonnen lied voor al haar zegeningen die ze je altijd maar weer geeft. Geniet van het buiten zijn en smikkel ze.




hand in hand
dansen zij het loflied
voor het nieuwe begin
eten en bloemen in overvloed
geofferd aan moeder aarde
als danbaarheid voor haar
niet aflatende gunsten voor
ons wijze vrouwen

hand in hand
zongen we een lied van vreugde
in de kring gezeten eerden we
onszelf en ons' moeder
ons' scheppende bron
van kracht en leven
kwam vandaag weer
tot leven

zaterdag 17 maart 2012

lentemoeheid

De winter loopt op zijn eind, de lente moet nog beginnen. Maar voordat we daarbij blakend van gezondheid en blijdschap het groei-seizoen binnen stappen wil ons lichaam zich ontdoen van opgebouwde afvalstoffen en winterdepressie. Dit jaar zijn mijn lichaam en geest maar niet vooruit te branden. Een griepvirus plaagt me al vele weken en dus ''dartel ik nog steeds niet echt blij in de lentewei''. In de volksmond heet dat Lentemoeheid en het schijnt steeds meer en vaker voor te komen bij ons.

Wat te doen bij zoveel lethargie vroeg ik me af.
Licht, lucht en beweging, toegeven aan moeheid en rusten, goed slapen, veel water drinken, verse bloemen (gele, want daar word ik zo blij van....) in huis, Bach-remedies, voelend aanwezig zijn, verse groentes, vers fruit, een reinigingskuurtje? een grote schoonmaak?... en nog meer inspiratie vind je bij: begin je lente met een frisse start



woensdag 14 maart 2012

wijze werkwoorden

Al maandenlang ligt er een briefje in mijn agenda met deze, zoals ik ze nu maar noem, wijze werkwoorden. Op de wc van een vriendin hing een kaartje met deze woorden. Om mezelf en jullie er aan te herinneren heb ik ze nu even op een mooie achtergrond gezet.

Ik vind deze woorden wel iets bijzonders hebben. Ze stimuleren me om voorbij vaste kaders te denken, het nieuwe vol verwachting tegemoet te treden en mezelf toestemming te geven om met vallen en opstaan wijs te worden. Bij 'werkwoorden' denken we vaak aan werken, willen en doen, er gaat een beweging van ons uit. En alhoewel ik steeds meer besef krijg van mijn eigen grootsheid en scheppingskracht, nodigen deze woorden me vooral uit nederig te blijven, het niet-doen te boefenen, mee te gaan met de stroom van het leven en te vertrouwen op de voor mij (en mijn ziel) juiste afloop.


maandag 12 maart 2012

natuurmandala

Gisteren was het zo'n mooie eerste echte Lentedag bij ons. We konden het niet laten om op de rustige zondag alvast wat in de tuin te rommelen en haalden het dooie blad en de kale takken uit de bloemenborder. Ook maakten we een begin met het snoeien van de rozen.

Wat heb ik zin in het voorjaar. En eerlijk gezegd kan ik bijna niet wachten totdat het hier een grote bloemenzee is, ik mijn eigen kruiden weer kan plukken en dat de appeltjes en peertje weer hangen te glimmen aan de bomen. Maar ja, dat duurt nog even. Tot die tijd geniet ik dan maar van de mooie filmpjes over natuurlijk groen en bloemen en hoe hier creatief mee aan de slag te gaan.

www.danmala.com
Heb je trouwens de nieuwste Happinez al gezien en gelezen? Daarin vind je schitterende pagina's van de danmala's (bloemencirkels) van Kathy Klein.

Op deze site kun je die ook op je pc bekijken.


Wil je zelf ook wel eens een natuurlijke mandala maken?
Dit filmpje stond al een tijdje bij mijn favorieten.
Het brengt je vast op ideeën.


dinsdag 6 maart 2012

e-cursus 30 weken kleur je zinnen

Het is bijna zover:

30 weken kleur je zinnen is met ingang van 19 maart 2012 beschikbaar als e-cursus.
Ik heb er erg veel zin in en nodig jullie bij deze uit om je nu alvast in te schrijven voor deze inspirerende creatieve thuiscursus.

Verlang je ernaar om meer in verbinding met jezelf te zijn?
Je leven van alledag wat meer bezieling te geven?
Wil je wel creatiever zijn, expressie geven aan wat er in je leeft, omdat je uit ervaring weet dat je je hier heel prettig bij voelt, maar kom je er uit jezelf niet zo toe?

Ik weet haast wel zeker dat mijn 30 dagen kleur je zinnen programma een hele fijne impuls voor je is naar een creatief leven met hart en ziel. Een programma ook vol creatief avontuur waarin je de levenskunstenaar in jezelf wekt!

Geniet van het gemak van een wekelijkse inspiratie via de mail.
Maak je eigen kleurrijke creatieve uitwerkingen helemaal op je eigen tijd, tempo en manier.
Deel je ervaringen via het speciale blog wat ik hiervoor aangemaakt heb.

Kijk gerust eens op kleurjezinnen.

Kan ik je verwelkomen?
De eerste 5 inschrijvingen wacht een klein toepasselijk cadeautje.


maandag 5 maart 2012

schilderinspiratie

Ontbreekt het je aan creatieve inspiratie?
Kijk dan eens naar dit filmpje, waarin een heel eenvoudige manier aangeboden wordt om met collagetechnieken en verf aan de slag te gaan. Leuk om eens uit te proberen.

vrijdag 2 maart 2012

zelfgenezing

Het lichaam is de drager van de ziel, ook wel eens 'de tempel van de ziel' genoemd. Dat vind ik zo mooi klinken! Wanneer je persoonlijkheid en je ziel niet goed afgestemd zijn ontstaat er onbalans en ziekte.
Steeds meer mensen nemen zelf de verantwoording voor hun innerlijke balans en lichamelijk welbevinden. Vroeger gingen we naar de huisarts met een klacht en waren we tevreden als we met een pilletje naar huis gestuurd werden en dat was het dan. Tegenwoordig beseffen we dat ziekte ook een kans is om ons bewust te worden van de achterliggende oorzaken. Door op deze manier naar je ziekte te kijken word je je stapje voor stapje meer bewust van wie je ten diepste bent, je eigen aandeel hierin en leer je meer en meer  het liefdevol omgaan met jezelf. Met eenvoudige oefeningen en aandachtspunten kunnen veel klachten bestreden of voorkomen worden.

Er zijn op dit moment nog steeds maar weinig reguliere artsen die deze holistische principes toepassen in hun gezondsheids-praktijk. Richard Hoofs is als baanbrekend arts een van de pioniers op dit gebied. Hij combineert helingsprincipes van Oost en West op een heel begrijpelijke manier en heeft er een boek over geschreven met als titel: zelfgenezing op doktersrecept. Hij noemt de ziel het meest wezenlijke, het meest pure in jezelf. Deze kun je het best ervaren als je helemaal opgaat in het moment. Dat doe je b.v. wanneer je iets doet waar je hart naar uitgaat. Dan vallen persoonlijkheid en ziel in jou samen.

Na het bekijken en beluisteren van zijn filmpjes over zelfgenezing op de site van uitgeverij Schors, ga ik dit boek zeker lezen. Voor wie zich verder wil verdiepen: je vind hier ook 7 filmpjes met eenvoudige chakra-oefeningen waarvan hier een voorbeeld voor het basischakra.


donderdag 1 maart 2012

jij

jij mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden op jouw manier
en in jouw tijd

bron: onbekend